Het arbeidersleven
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen
12 September 2007 | Nederland, Amsterdam
Na véél verzoekjes ga ik nu toch even kort vertellen hoe het op mijn stage is.
Vorige week maandag is mijn volwassen wereld begonnen. De wekker om half zeven en omstreek 6 uur afgepeigerd thuiskomen. Burn outs, depressies en levensmoeheid: ik begin het te begrijpen. Vooral omdat je na je werk nog boodschappen moet doen, eten en de was. Ik zie virtueel mijn papa, oma en opa al knikken van tevredenheid: zo is het maar net ja! Maar jullie hebben geen 18 huisgenoten die ook nog gezellig met je willen uiteten, spelletjes doen etc.
Mijn stage is afwisselend: rustig, druk, chaotisch, gezellig, stressen, haasten en onduidelijkheid. In het begin moest ik even mijn draai proberen te vinden, maar gelukkig gaat het nu steeds beter. Maar al met al heel leuk. En ik merk dat ik op school de nodige kennis en vaardigheden op heb gedaan om op een goede manier mijn taken te doen hier. Meeloopstage is het niet want er is geen afdeling Communicatie. Ik ben de afdeling- moet ik dit wel zeggen ivm meeglurende docent op de HAN?-
Binnen de stichting zal ik de volgende taken gaan verrichten en projecten op mij gaan nemen:
Weekplanning
De stichting heeft +/- 200 contacten die wekelijks een weekplanning ontvangen. Dit zijn contacten die betrokken zijn bij de stichting. Zoals vrijwilligers en bedrijven. Deze weekplanning bevat een overzicht van de activiteiten die de stichting die week organiseert. Tevens bevat het een overzicht van activiteiten voor de komende maand.
Nieuwsbrief
De contacten die wekelijks een weekplanning ontvangen krijgen tevens iedere week een nieuwsbrief via de e-mail toegezonden. In deze nieuwsbrief worden evaluatie verhalen opgenomen van de activiteiten van de afgelopen week, belangrijke berichten en aankondigingen geplaatst en er worden oproepen geplaatst of mensen vrijwillig deel willen nemen aan clean-up.
Hiking-map
De hiking-map is een map die verkocht wordt op de stichting. Met deze map behaalt de stichting omzet. Het is een map waarbij de lokale bevolking de doelgroep is. De map bevat informatie over natuurgebieden, wandelroutes en andere interessante bezienswaardigheden. Op dit moment is de map erg verouderd. Ik zal deze map samen met een andere stagaire gaan verbeteren en vernieuwen. De map moet herschreven worden. De map is momenteel alleen verkrijgbaar in het Engels en Papiaments. De map zal in de vernieuwde versie ook naar het Nederlands vertaald worden. Voor het herschrijven van de teksten zullen wij interviews moeten houden met de beheerders van deze natuurgebieden, gidsen en organisaties van tours. Tevens moet er gecontroleerd worden of de wandelroutes nog bestaan en of er eventueel nieuwe wandelroutes zijn bijgekomen.
Kalender
Ik ga een kalender ontwerpen. Deze kalender willen we via sponsoring op de markt kunnen brengen zodat de stichting met de verkoop hiervan omzet zal behalen. Ik zal deze kalender gaan vormgeven en tevens een marketing/promotie verslag bij maken met hierin de begrote kosten en omzet en hoe de kalender het beste gedistribueerd kan worden.
Beleidsplan
Tevens zal ik mij gaan richten op mijn individuele project. Het schrijven van een communicatiebeleidsplan voor stichting Uniek Curacao. Hierbij zal de hoofdvraag luidde: “met welk beleid kan Stichting Uniek Curaçao op de juiste wijze positioneren voor sponsoren en fondsen en op welke manier dient het beleid gecommuniceerd te worden”.
En bij dit alles zal ik Stichting Uniek vertegenwoordigen in mijn Lydia-gele polo die veel te groot is. Al met al hartstikke druk en hartstikke leerzaam.
Genoeg over mijn stage.
Hier volgt de wist u dat… rubriek.
Wist u dat…
Stageleed…
- Ongeveer 50% van de muggenbulten te danken is aan mijn boswandeling die ik moest maken voor Uniek
- Ik uiteraard in een kortbroekje met slippertje gekleed was
- En dus 6 km dwars door de rimboe moest survivallen
- We eerst een rit van 40 minuten moesten maken om in de rimboe te komen
- We de rit in een marine jeep maakten
- Ik in de achterbak moest
- De bestuurster haar rijstijl niet aanpaste aan de inzittenden in de achterbak
- Dit de rimboe-vreugde nog meer verhoogde
Communicatieleed…
- Ik bovendien als ‘Communicatie’ als een Japanner met een fototoestel rond moest lopen
- Ik daarnaast geacht wordt Papiamentu te leren
- Ik voorlopig nog niet verder kom dan Bon Dia en Danki
Ik, Lotte en Anouk een nieuwe bron van inkomsten hebben?
- We voor we het wisten, op de heenweg naar het wereldstage feest, midden in de bus een duet stonden te geven
- We hier nu, in de toekomst, in de karaoker-bar cash mee gaan verdienen (mochten we echt blut raken)
Ik nu meteen het vooroordeel uit de wereld wil helpen dat het hier alleen maar strand en feesten is
- Ik gemiddeld 50 uur per week werk
- Ik op kerst naar precies buiten alle officiële vrije dagen val zoals carnaval en vlaggetjes dag
Wij nog een voordeel aan Curacao heb gevonden?
- Dit omdat de zonsondergang welgeteld 25 seconden duurt
- Dit omdat we zo dicht bij de evenaar zitten
- Waardoor de zonsondergang voor a-romantici-zonder-vriendje als Ellen, Lotte en Anouk een perfecte timing heeft
Nou weer even genoeg voor nu. Ik hoop dat met jullie in Nederland ook alles goed gaat.
Jullie horen snel van me! Ik heb overigens ook nieuwe foto’s geplaatst.
Liefs en xxx Ellen
12 September 2007 - 17:18
Inge:
Daag ellerd! leuk om weer wat van je te horen!je ziet er al wel lekker verkleurd uit:D!
Ik krijg elke keer een mail van je als je een verhaaltje er neer zet dus ik lees alles hahah! ben overal op d ehoogte van;)
Nou tot snel!
Dikke kus! -
12 September 2007 - 18:31
Nicole:
Hey scheetje!
Leuk je verhaaltjes te lezen zeg! Je schrijft echt te grappig! hehe!
Hard werken is het wel, maar als ik het zo lees heb je het er wel naar je zin.
Geniet ervan en tot je volgende berichie!
KUS
Nicole -
13 September 2007 - 03:25
Liesel:
Bruin kindje toch!
Haha wat kan jij inderdaad leuke verhaaltjes schrijven, die wistjedatjes zijn ook eerrrruuug leuk!!
Ik kan me het helemaal voorstellen dat je veel werkt en dus dooooooooooooodmoe bent, ken het hier!!;)
Bij ons is het savonds ook nog erg vroeg donker, maar schijnt snel te veranderen!?
Geniet en ik kijk uit naar je nieuwe berichtjes en fotootjes!!
Kussie love u! -
13 September 2007 - 03:39
Marlie:
Heyy meissie!
Ik ben het helemaal met mijn collega Liesje eens :D We zitten nu op kantoor en zijn even stiekem van je verhaaltjes aan het genieten - super leuk!
Nah hier gaat dus ook alles goed, we gaan a.s. zaterdag verhuizen naar ons nieuwe stekkie @ st. Kilda (jongerenbuurt van melbourne, 2min. van het strand :))
Als je xtje tijd hebt moet je maar even mijn site bekijken: marliegoesglobal.waarbenjij.nu - je zult echt versteld staan, ik heb echt spannende dingen meegemaakt!! Haha.
Nah lief, let goed op jezelf & HEEL veel plezier daar!
Liefs & ~xXx~ uit Australia -
13 September 2007 - 11:54
Aniek:
He Ellebel!
Goed te horen allemaal :) wat een lachen die LEED-jes van je :P creatief in schrijven (communiceren) is no problemo for joe dushi! HAVE FUN!
Ayoooo Aniek
PS: zal ik je nog wat papiaments bijleren? :P ben er ook niet ver mee gekomen hoor... -
15 September 2007 - 06:53
Elise:
hey wijffie alles goed??? je hebt het goed naar je zin he daar.gelukkig maar! ik mis je wel hoor.. pas goed op jezelf en fijn weekend op het eiland haha.. veel liefs en xxx elise -
15 September 2007 - 16:08
Ellen:
Heey El, leuk verhaal meid:D
Was gister echt leuk he @ de boot..
Ging het werken vanochtend een beetje. Naja je was iig water aan t drinken! haha.. dus dat moet wel goed gekomen zijn.
Vanavond die saturday night fever party.. Heb dr nu al zin in! Ga jij ook of ga je naar baya beach?? is genoeg te doen he dit weekend. Nou meid geniet ervan en zie je snel..
xxx El -
15 September 2007 - 18:46
Nan:
hey lieverdje!
Wat een leuke verhaaltjes!
Super om te zien dat je et zo naar je zin hebt! maar pittig hoor zoveel werken..
Dan ben ik toch echt een surinaamse luiert met mijn 4 dagen in de week van 8tot2uur!
Hier gaat ook alles lekker!
En zijn de mannen daar ook zo lastig!?
psssst sweety!?:P
Spreek je liefie!
Knuffel Nan XxX -
15 September 2007 - 20:12
Ons:
hai ellentje..
Wij zijn blij te horen dat je het leuk hebt.En je hebt een mooi kleurtje :).Wij hebben je fotos gezien en ze zij erg leuk.
Piotrek is gekomen en hij ligt hier op de bank te slapen maar je moet wel de groetjes van hem hebben en kusjes.Wij wensen je nog veel plezier have fun want het is zo voorbij.
Groetjes en heel veel kusjes voor jou. -
16 September 2007 - 13:04
Esther:
hoi nichtje,je ziet er goed uit op de fotos al lekker bruin.en zo te zien heb je het uitgaansleven ook wel ontdekt,het ziet er leuk uit allemaal.nou heel veel plezier en geniet ervan.xxx sjoerd en esther. -
18 September 2007 - 01:18
Talithaaa:
Halloww!!!
Wat leuk zeg, haha ellie wordt een superstar daar! Gaaf hoor, ik krijg toch wel vrijkaartjes he:)! Ben blij dat je het leuk hebt..jammer dat je het druk hebt, maar gelukkig ook leuke dingen zie ik op de fotos! Enne gaaf hoor, zon grote groep, maar snap dat je af en toe even een diepe zucht wilt nemen!!
Kuskus en ik blijf je volgen!! -
03 Oktober 2007 - 11:37
Marjoleineeee:
He Elbertinoo!!
Leuk al die verhaaltjes! En fijn dat je het zo naar je zin heb! Je mist hier echt niks in het Koude Nl hoor. Geniet ervan.
Dikke Kus Marjoleineee!!!! -
03 Oktober 2007 - 19:02
Galil:
heyy leuk verhaaltje....ik hoop da je het goed hebt daar.
ik hoop dat ik je snel weer zie!
leuk fotos!
tot snel kusss
galil -
08 Oktober 2007 - 16:54
Miriam:
Heyy meis,
hoestie??? Heb je het nog steeds zo leuk? Leuk zo je verhalen te lezen.
Spreek je op msn nog wel!
x miriam