Eerste week op Curacao
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen
02 September 2007 | Nederland, Amsterdam
Toen ik, afgelopen maandag, richting het vliegtuig liep en er geen weg meer terug was bekroop mij heel even de impuls dat ik keihard terug moest rennen. Dit in de hoop dat ik nog met mijn familie mee terug zou kunnen rijden naar het veilige plaatsje Huissen.
Aangekomen in het hotel, zorgde mijn mede bewoners er al snel voor dat dit gevoel verdween. Inmiddels is iedereen in het hotel gearriveerd. Ik zit in een gang vol Nederlandse studenten. Stuk voor stuk volkomen gestoord en een stapdrift waar ik ´u´ tegen zeg.
Momenteel hebben wij een nest aan huisdieren: ratten, gekko’s, salamanders, onbestemde dieren en kakkerlakken. Zoals ik al vermelde in mijn vorige bericht stikt het hier van de muggen. Momenteel heb ik al een klamboe aangeschaft maar die beesten zijn zoooo minuscule dat ze door de gaatjes heen passen. Het zijn geen Nederlandse muggenbulten, het doet zeer en het bloedt. Mijn huisgenoten zitten helemaaaaaal onder. De bulten kleuren zowel wit, rood als paars. Gelukkig vinden ze mij minder appetijtelijk.
Slapen gaat me gelukkig momenteel beter af. Met de fan op gezicht slaap ik gemiddeld hier om 22 uur. Nette tijd toch? Moet ook wel want vanaf morgen zal ik iedere dag om 8.00 uur op mijn stage aanwezig moeten zijn. Gezien ik met een busje moet betekend dat 6.15 uur uit mijn bedje.
Gezien de keuken hier rampetampt van de kakkerlakken eten we iedere dag buiten de deur. Er zijn hier veel leuke en betaalbare eettentjes. Niet allemaal op loop afstand maar je loopt de straat op, er wordt getoeterd door busjes en je steekt je hand op. De chauffeur stopt, je stapt in, betaalt daar 1 gulden 50 voor en terwijl de chauffeur met zijn knieën stuurt en ondertussen een smsje stuurt wordt je voor de plaats van bestemming afgezet.
Overigens tot 3 jaar geleden wat drinken en rijden hier volledig legaal. Dit geldt trouwens ook voor mobiel bellen tijden het rijden. Sinds 3 jaar is er besloten hier regels voor in te voeren. Er zijn regels opgesteld en de bewoners zijn hier van op de hoogte gesteld. Tevens zijn er enkele flitspalen geplaatst en that’s it! Er heeft in die palen hoogstens 1 rolletje gezeten en nu doen ze het al zeker 2,5 jaar niet. Dit geldt overigens ook voor de andere regels. Er is hier geen controle! Iedereen zit dus gewoon met drank achter het stuur. Heel gevaarlijk!
Er zijn vier dingen waarvan ik moet afkicken de komende periode: internet, mobiele telefonie, televisie en vlees. Ik ben hier nu 6 dagen en ik heb letterlijk nog geen enkele televisie gezien. Internet is betreedbaar maar dagelijks ligt het stroom er op curacao uit, beetje jammer. En mobiele telefonie is gewoon te duur. Vlees is een heel ander verhaal. Logischerwijs moet het geïmporteerd worden dus het is sowieso al heeeel duur. En het vlees wat in de winkels ligt is 9 van de 10 keer bedorven.
Zoals jullie op de foto’s kunnen zien heb ik een bezoek gebracht aan mambo beach. En dat is prachtig! Gister, toen ik eindelijk geen intro en ander verplichte dingen te doen had, wilden wij een 2de bezoek brengen aan mambo. Doen wij daar welgeteld 35 minuten lagen begon het flink te waaien en te regenen. Felix was op komst! Hier volgt het bericht:
Orkaan Felix is langs Curaçao getrokken en is nu op weg naar Aruba. Felix is vanochtend uitgegroeid tot een orkaan van de kracht 2 op een schaal van 5, met windsnelheden tot 160 kilometer per uur.
Op Curaçao leek de orkaan mee te vallen. Er is 30 millimeter water gevallen en er waren ook rukwinden. Er is een coördinatie-centrum ingericht en er zijn opvangcentra klaargemaakt.
Ook op Bonaire is een orkaanwaarschuwing afgegeven en wordt mensen aangeraden binnen te blijven. De eilanden hebben zich goed voorbereid op de orkaan, maar er wordt wel rekening gehouden met schade en wateroverlast.
Felix passeert de ABC-eilanden aan de noordkant. Het oog van de orkaan zal zo'n 90 kilometer uit de kust blijven.
De komende uren zal Felix langs Aruba waaien. Om 14.00 uur was het centrum van de orkaan nog 97 kilometer ten oosten van Aruba. Felix bewoog zich toen met 29 kilometer per uur in west-noordwestelijke richting. Naar verwachting zal hij nog aan kracht winnen tijdens zijn toch door het Caribisch gebied.
Om 11.00 uur bevond Felix zich nog ongeveer 135 kilometer ten oost-noordoosten van Aruba en bewoog hij zich westwaards met zo'n 30 kilometer per uur.
Felix, tot zaterdag nog een tropische storm, is de tweede orkaan van het seizoen. Verwacht wordt dat hij niet de kracht 5 zal bereiken van de vorige orkaan, Dean. Die eiste onlangs zeker 27 levens in de Cariben en Mexico.
Verwacht wordt dat de orkaan niet recht over de eilanden zal trekken, maar de zware regenval in de buitenste ring van de orkaan zal wel op de Benedenwindse Eilanden terechtkomen.
Mijn huisgenootje Lotte, die net als mij niet van orkanen houdt, heeft de nacht bij mij doorgebracht en gelukkig werden we vanochtend wakker en hadden we alleen heelhuids overleeft.
Maandag begin ik met mijn stage. Ik zal dan zo snel mogelijk hier een berichtje over plaatsen.
Nog bedankt voor al jullie lieve reacties en jullie horen snel weer van mij.
Liefs xxxEllen
02 September 2007 - 19:45
Nell:
Hallo Ellen
Heel mooi begin van je half jaar ik hoop dat het een geweldige tijd wordt, en wat de storm betreft dat waait wel over laten we hopen.
liefs Sjaak en Nell -
03 September 2007 - 08:33
Regina:
ooooooooooooh wat lief dat rose huisje.
op de foto
. echt schatig
daar wil ik woonen.
oh nee ik hou nie van beestjes:S
lama maar ik vind hem echt lief.
je maakt genoeg mee lees ik.
wat gezelig schat.
en wat een leuke fotos allemaal.
nou vandaag ben je naar je nieuwe stage ben benieuwt.
nou kussies voor je
p.s.en mis je sins je weg ben ben ik nie 1 keer gaan sporten :(
03 September 2007 - 12:30
Liesel:
Meiske toch!
Net een week daaro en meteen een orkaan over de hut!! Ben blij dat je het overleefd hebt net zoals je eerste weekje daar;)
Ben benieuwd naar je eerste stagedag en je verdere verhaaltjes! Had gister op msn nog tegen je gepraat maar denk dat je internet het niet goed deed zoals je hier vermeld hihi!
Geniet, pas op met de beestjes en we contacten snel!
Dikke kus van je chickie uit Melbourne,
xxx Love!
03 September 2007 - 21:28
Anne:
Hallo Ellen,
Ik heb je site gekregen via Sabine, vriendin van mij. Ik heb begrepen dat je ook logeert in het Lido hotel? Ik woon voor een jaar in Suriname en ga haar volgende week opzoeken. Heb jij een idee hoeveel het zou kosten als ik daar een week zou verblijven?
Mijn emailadres is: annebockting@gmail.com
Alvast bedankt!
Groetjes, Anne -
04 September 2007 - 03:32
Talithaaa:
Haaiii Ellie Belliee!!
Wat erg zeg, al die rampetampezooi! Gelukkig ben je nog wel naar het strand geweest! Ben benieuwd naar de volgende stories, want jij zit echt in een hele andere cultuur, een chaotische...!
Nou houd het hoofd koel, droog, muggenbultvrij en heel!
Kus!
PS: van muggen heb ik hier ook last....laatst had ik er 10 op 1 been:|! -
05 September 2007 - 10:15
Ellen:
hey lieverdje gelukkig heb je Felix overleeft hahah heb je het een beetje naar je zin de eerste week is al weer voorbij dat gaan allemaal heel snel.
veel plezier daar love you xxxx -
07 September 2007 - 18:37
Esther:
hoi nichtje.hoe gaat het daar?ik hoorde van je vader dat je last van je darmen had,ik hoop dat het al weer beter gaat.het ziet er daar allemaal heel erg mooi uit,het is daar zo te zien wel een paar maandjes uit te houden.ik hoop dat je stage goed bevalt.nou heel veel plezier en niet al te veel feesten!!!!! xxx esther -
09 September 2007 - 17:13
Janneke:
Hey
Hoe gaat het daar op de Antillen?
Gelukkig hebben jullie Felix overleeft.
Was zeker wel ff schrikken.
Heb al eerder proberen te reageren maar op een of andere manier werd mijn bericht niet geplaatst.
Maareh veel succes met je stage en nog veel plezier daaro.
Groetjes Janneke